top of page

Makedonya'dan 14 Madalya ile Döndük!

Kulübümüz Tavşanlı Karate Okulu Spor Kulübü, tarihi bir başarıya imza attı. Daha önceden 2 Türkiye derecesi alarak Kütahya Karatesindeki ilk Türkiye derecesini kazandıran kulüp olarak tarihe geçmiştik. Geçtiğimiz hafta da yurtdışındaki ilk dereceleri alarak yine bir ilki başardık.


Velilerimiz her zaman yanımızda!

1-3 Kasım 2019 tarihlerinde Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenen 11.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’na 8 sporcumuz ve antrenörümüz Mustafa Oğulcan ALIMCI ile katıldık. Toplamda 14 madalya kazandık. Bu yazıda size Makedonya sürecimizi anlatacağız.


Atamızın Doğduğu Evi Ziyaret Ettik


Makedonya için İpsala sınır kapısından geçtik. Güzergahımızın ilk durağı Selanik oldu. Tüm Türk Karate kafilesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ettik ve ufak bir Selanik turu yaptık.


Sporcularımız Atamızın doğduğu evi görme, fotoğraf çektirme ve Selanik sokaklarında gezerek bir şehri tanıma fırsatı buldular.



Maç Öncesi Makedonya’da Ufak Bir Gezinti


Makedonya’da, Makedonya’nın en eski oteli olan HOTEL CONTİNENTAL’de konakladık. Otelimiz çarşıya 15-20 dakika yürüme mesafesindeydi. Çarşıya gittik ve çoğu esnafın Türkçe konuştuğunu farkettik. Çok lezzetli et yemekleri yedik ve sonrasında otelimize döndük ve bir sonraki gün maçları olan sporcularımız hazırlıklarını yaptılar.


İlk Maç Elif Naz’ın


Elif Naz AKDEMİR, kulübümüzün çalışkan öğrencilerin biri. Temel teknik konusunda eksikleri olarak kulübümüze gelmesine rağmen çok kısa sürede kendisini toparlayıp geliştirdi ve en son yapılan İllerarası Aybars Kılıçhan Karate Ligi’nde 2009 doğumlu kız Kata branşında tecrübeli rakiplerini eleyerek ikincilik elde etti.


Elif Naz ilk turunda güzel bir performans göstermesine rağmen Romen rakibine elendi. Rakibi şampiyon oldu fakat organizasyon Röpesaj maçları yapmadığı için derece elde edemedi.


Şükrü Mert 2 Kategoride Yarışıyor


Sporcumuz Şükrü Mert SARI, 8-9 Yaş Erkek WKF -30kg Kumite ve 8-9 Yaş Erkek Shobu Ippon -30kg Kumite branşlarında yarışmaya katıldı. İlk olarak Shobu Ippon branşında yarıştı WSF Avrupa Üçüncülüğü elde etti.



Öğleden sonra yapılan 8-9 Yaş Erkek WKF -30kg Kumite müsabakasında ise derece elde edemeyen Şükrü Mert SARI, turnuvaya tek Avrupa Üçüncülüğü ile veda etti.

Madalya Yağmuru ZELİHA İLE BAŞLIYOR!



2 Kasım 2019 Cumartesi günü 6 sporcumuz Tatami’ye çıktı. İlk olarak Zeliha DUYMUş 14-15 Yaş Kız WKF Kata branşında Tatami’ye çıktı. Zeliha, ilk Kata performansından 4. Kata performansı yani final performansına kadar tüm salonu kendisine hayran bırakan bir performans göstererek WSF AVRUPA ŞAMPİYONU oldu.


BEKLENEN ŞAMPİYONLUK ELİMİZDEN KAÇTI!



Ardından sporcumuz Sıla YEL, 16-17 Yaş Kız WKF Kata branşında Tatami’deydi. Sıla başarılı 3 performansının ardından finale çıktı ve yine oldukça başarılı bir performans gösterdi. Fakat bayrak çoğunluğu izleyenlerin şaşkınlığı ile Romen rakibinin oldu ve Sıla YEL, 11.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’nda WSF AVRUKA İKİNCİLİĞİ elde etti.


İREMSU 4’TE 4 YAPIYOR!


Kata müsabakalarının ardından Shobu Ippon Kumite müsabakaları başladı. Sporcumuz İremsu BİLGİ, 14-15 Yaş Kız Shobu Ippon Kumite 47 kiloda tatamiye çıktı ve WSF AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ aldı. Ardından 14-15 Yaş Kız WKF Kumite 47 kiloda Tatami’ye çıkan İremsu BİLGİ, rakiplerinin tamamını 8 puan farkıyla eleyerek WSF AVRUPA ŞAMPİYONU oldu. İremsu BİLGİ, birazdan bahsedeceğimiz Açık Siklet ve Takım maçında da madalya aldı.




Kulübümüzün, Tavşanlı'nın ve Kütahya'nın ilk Türkiye dereceli Karate sporcusu İremsu Bilgi, ŞAMPİYONLUK kürsüsünde!

İREM ESEN’DEN 4 FİNAL!


Son müsabakaların tamamında sürekli artan bir performans gösteren sporcumuz İrem ESEN, Makedonya’da 4 kategoride de finale çıktı.



İlk olarak 14-15 Yaş Kız Shobu Ippon 54 kilo kategorisinde tatamiye çıkan İrem, WSF AVRUPA ŞAMPİYONU oldu. Ardından 14-15 Yaş Kız WKF Kumite 54 kiloda tatamiye çıkan İrem ESEN, WSF AVRUPA İKİNCİSİ oldu. İrem ayrıca Açık Siklet ve Takım kategorilerinde de yarıştı.



MAKEDONYA’DA FİNALİN ADI İREM VE İREMSU!



Kulübümüzün iki sporcusu İrem ESEN ve İremsu BİLGİ, Makedonya’da 11.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’nda 14-15 Yaş Kız Açık Siklet Kumite kategorisinde rakiplerini eleyerek finale yükseldi. Finalde hakem kararıyla İremsu BİLGİ WSF AVRUPA ŞAMPİYONU olurken İrem ESEN, WSF AVRUPA İKİNCİSİ OLDU.



DEMİRHAN’DAN ÜSTÜN PERFORMANS


Demirhan KARAÇOBAN 2019 yılında 52 kiloda oldukça iyi performans gösterdi. Mart ayında Antalya’da düzenlenen Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonası’nda 100 sporcu arasından ilk 8’e girerek kategorisinde kendisini göstermiştir.



Demirhan, Makedonya’da 3 kategoride yarıştı. İlk olarak 14-15 Yaş Erkek 52 kilo Shubo Ippon kategorisinde yarıştı. Bu kategoride zorlu rakiplerini eleyerek yarı finale yükselen Demirhan, yarı finalde rakibine kaybederek WSF AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ elde etti.



Öğleden sonraki seansta 14-15 Yaş Erkek WKF 52 kiloda mücadele eden Demirhan, Azeri rakibine ilk türda elendi. Rakibi şampiyon olsa da organizasyonda Röpesaj sistemi olmadığı için bu kategoride derece elde edemedi.



Akşam seansında Demirhan yeniden Tatami’ye çıktı. Bu sefer 14-15 Yaş Erkek Açık Siklet Kumite kategorisinde kendisinden en az 10 kilo fazla rakipleriyle mücadele etti. Hakemlerin ısrarlı bir şekilde puan vermemesi sonucunda Hüsnü Demirhan KARAÇOBAN WSF AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ alarak 2 madalya ile yarışmayı sonlandırdı.


BEYZA TATAMİ’DE FARKINI ORTAYA KOYDU


Çok kısa bir sürede oldukça hızlı bir gelişme kat eden sporcumuz Beyza GÜN, Makedonya’da 3 madalya kazandı.



Beyza, maçın yoğunluğundan dolayı tüm maçlarına akşam seansında çıktı.

İlk maçı 16-17 Yaş Kız WKF 48 kilo Kumite kategorisindeydi. Beyza üstün bir performans göstererek bu kategoride WSF AVRUPA ŞAMPİYONU oldu.



Ardından 16-17 Yaş Kız Shobu Ippon Açık Siklet Kumite kategorisinde Tatami’ye çıkan Beyza, iyi mücadelesine rağmen yarı finalde elendi ve WSF AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

Son madalyasını da 16-17 Yaş Kız Takım Kumite’den İkincilik alarak kazanan Beyza GÜN, turnuvayı 3 madalya ile tamamladı.



TAKIM KUMİTE’DE İKİNCİ OLDUK!



16-17 Yaş Kız Takım Kumite’de İremsu BİLGİ, İrem ESEN ve Beyza GÜN ülkemizi ve kulübümüzü temsil etti. Takımları birbir eleyerek finale yükselen takımımız finalde Romen takımına 2-1 yenilerek WSF TAKIM AVRUPA İKİNCİLİĞİ elde etti.



BU BAŞARI SÜRECEK!


2 yıldır her kategoride yarışmalarda Tavşanlı’yı, Kütahya’yı ve şimdi de ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Çok çalışıyoruz ve yaşadığımız sorunları çözmek için yollar buluyoruz. Bu yolda bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz.



2020 HEDEFİMİZ


2020’de kulübümüzün sportif olarak tek hedefi MİLLİ SPORCULAR çıkarmaktır. Son hızla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.


 
bottom of page