top of page

Gaziantep notları.

26-30 Haziran 2019 tarihlerinde Gaziantep'te Ümit-Genç-21 Yaşaltı Türkiye Karate Şampiyonası düzenlendi. Bu yarışma Ekim ayında Şili'de yapılacak olan Dünya şampiyonası'nın 1.seçmesi niteliğindeydi.



Türkiye Şampiyonası'nda milli takım teknik kurulu tarafından beğenilen sporcular maçın yapıldığı gün seçmelere kaldılar. Bu seçme sonunda 1. olanlar, derece yapanlarla birlikte kurban bayramı sonrasında yapılacak olan Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.


Müsabakanın oldukça yüksek standartlarda ve yüksek tempoda olacağı belliydi.


Peki biz kulüp olarak nasıl bir süreç yaşadık ve müsabakanın neresindeydik?


1 Mayıs 2019 itibariyle, bu organizasyona katılmak için destek istediğimizi duyurduk. Velilerimiz başta olmak üzere 30'dan fazla değerli takipçimiz bizlere maddi destekte bulundu. Tavşanlı Belediyesi, belediye başkanı Mustafa GÜLER'in öncülüğünde bizlere 3000 TL miktarda destekte bulundular. Ve böyle Gaziantep'e gideceğimiz belli olmuş oldu.



Ramazan ayı olmasına rağmen antrenmanlarımızı sürdürdük ve 25 Haziran Salı günü yola çıktık.



Gaziantep'e vardığımızda bizi 38 dereceye varan bir hava sıcaklığı karşıladı. Otele yerleştik. Kayıtları yaptırdıktan sonra ter antrenmanı yapıp maçlara hazırlandık.


Genel olarak yarışmalarda sporcularımız ellerinden geleni yaptılar. En büyük eksiğimiz tecrübe oldu. Rakiplerimiz 7-8 yaşlarından bu yana yarışan sporculardı. Biz ise henüz 1,5 senedir aktif olarak maçlara girmekteyiz.


Bu bir bahane olmasa da sporun teknik yapısı nedeniyle başarıyı etkiliyor. Buna rağmen sporcularımız favori rakiplerden maçlar aldı.


Sporcumuz Zeliha DUYMUŞ, Ümit Kız Kata kategorisinde zorlu eleme gruplarından çıkmayı başararak çeyrek finale yükseldi. Bu grupta ilk 10'a girdi. Onu geçen rakibiyle arasında 0,3 puan fark vardı ve rakibi milli takım elemelerine kaldı.



Bu maçtan neler öğrendik?


Doğru bir yoldayız. Antrenman tekniklerimiz sporcularımızı geliştiriyor. Fakat zamana ihtiyacımız var. Her geçen saniyeyi rakiplerimizden daha özel ele almalı ve daha akıllıca çalışmalıyız. Sadece antrenmanda değil, sosyal hayatımızı da Karate başarısına göre düzenlemeliyiz. Kısa bir sürede rakiplerimizle aramızdaki farkın çok da açık olmadığını farkettik ve bundan sonraki süreçte sporcularımızın daha iyi performanslar ortaya koyacağına inancımız tam.





bottom of page