top of page

Boyun eğen çocuk değil, DİSİPLİNLİ ÇOCUK YETİŞTİRMEK!

Disiplin denildiğinde aklımıza okullarda olan ve ceza niteliği taşıyan "disiplin" kelimesi geliyor. Halbuki disiplin kelimesinin ceza vermek ile bir ilgisi yok.


Disiplin, bir davranışı sürdürmek, kurallara uymak anlamına gelir. Tek başına disiplin hiçbir şey ifade etmez. Disiplin davranışlarının gerçekleşmesi için, bir hedef gerekir. Öğrenciler bir şeye ulaşmak adına düzene uymaya ve yaptıkları işi sürdürmeye zaman ayırırlar. Hedefin olmadığı yerde uygulanan disiplin, çocukları hedefe yönlendirmez sadece uysallaştırır.


Karate-Do sporu, geçmişte savaş sanatı olarak uygulanmış daha sonra ruhun beden hareketleri yoluyla eğitilmesi amacıyla yeniden ele alınmıştır. İçerisinde askeri bir disiplin barındırır. Oldukça yüksek bir dikkat düzeyi ve emirlere tam uyum söz konusudur. Fakat bunlar Karate yapan kişiyi bir robota çevirmek için değildir. Onun dışsal emirler yoluyla kendi iradesine hükmetmesini sağlamak içindir.



Karate eğitimlerimizin her bir aşaması, saygı ve disiplin çerçevesinde sürer. Disiplini şekil ve davranış disiplini olarak uygularız. Davranış disiplini, kuşak seviyesi ilerledikçe içselleşir ve öğrencinin öz kontrolü gelişir.


Çocuklarınıza vereceğiniz en güzel hediye, bu yıl Karate'ye başlatmak olabilir.


Çünkü kazanacakları disiplin, onların Karate yaşamını değil tüm hayatını etkileyecektir.

 
bottom of page