top of page

5 Ağustos'ta başlıyoruz!

TKO'nun yıl içerisinde Temmuz ayı tatildir. Bunun iki sebebi var. Birincisi biz bir OKULUZ. İkincisi öğrencilerimizin ve velilerimizin TKO'yu yaşam planlarının içerisine almak istememizdir.



Ders içerisinde en sık kullanılan kelime DİSİPLİN'dir. Disiplin, Fransızca'dan dilimize geçmiş bir kelimedir. Türk Dil Kurumu'nda disiplin kelimesinin tanımı genellikle "bir kurala uyma" olarak geçer. Bu doğrudur. Fakat eksiktir.


Disiplin; tutarlılıktır. Bir işi sürekli yapabilmektir. Kurallara uymak ve bunu sürdürmektir.


Tutarlı olmak ise oldukça zor bir durumdur. Çünkü duygularımız ve nefsimiz tutarlı olmaktan bizi alıkoyabilir. Tutarlı olmak alışkanlık kazandırır ve yeni alışkanlıklar kazanmak zaman ve emek alır.


TKO'daki tutumun özü ise DİSİPLİN'dir. Tutarlılıktır ve kurallara uymaktır.


Dersler ve antrenmanlar bu doğrultuda sürer.


Her yıl faaliyet programlarımız bellidir. Velimize sürprizler çıkarmayız. Aynı zamanda da öğrencimizi ve velimizi olabilecek yeni gelişmelere de hazırlarız.


TKO'ya kayıt olan bir öğrenci, Temmuz geldiğinde tatil olacağını bilir. Veli de bunu onaylar.


Velimizden, tatil planlarını bu doğrultuda yapmalarını isteriz.


Bu dönemki tatilimiz bitti ve 5 Ağustos Pazartesi günü artık çalışmalara başlıyoruz.


PEKİ YENİ DÖNEMDE YENİ ŞEYLER VAR MI?


1) YAÅž GRUPLARI YENÄ°DEN DÃœZENLENDÄ°

Eğitimde belli yaş aralığında çocukların bir arada olması verimi artırır. Bu nedenle biz de yaş gruplarımızı 3 bölüme ayırdık. 5 yaş, 6-10 yaş ve 11-17 yaş. Ders saatlerimiz de bu doğrultuda değişti.

5 YaÅŸ: 17:00-17:50

6-10 YaÅŸ: 18:00-19:00

11-17 YaÅŸ: 19:00-20:00


2) YARIÅžMACI GRUP YENÄ°DEN DÃœZENLENDÄ°

Yarışmacı gruba giriş şartlarımız değişti ve yeniden düzenlendi. Öncesinde sadece kuşak şartı varken şimdi ön kayıt için 5 sonrasında da Performans Testi ve Gözlemlerle yarışmacı grubumuz yeniden kuruluyor. Bu doğrultuda;


Yarışmacı gruba katılmak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki linke tıklayıp, formu okumaları ve en geç 8 Ağustos'ta antrenörümüze ulaştırmaları gerekmektedir.



3) DERGÄ° VE BLOG

Kulübümüzdeki gençlerle Tavşanlı ilçemizde aylık dergi çıkarma ve internet BLOG'u üretme projemiz var. Bunun detaylarını veremiyoruz. Dergimiz ortaya çıktığında sizlerle paylaşacağız.


Tavşanlı Karate Okulu Spor Kulübü olarak 2. yılımızı da 26 Eylül'de kutlayacağız. Bu yılın bizler ve Türk sporu için en iyi şekilde geçmesini diliyoruz.


 
bottom of page